Volwassenen-therapie

Mogelijke aanmeldingsvragen

 

Heb je vragen rond het verwerken van gebeurtenissen die je leven gekleurd hebben?                                                                                                                      (verlies, trauma, ziekte,verslaving)

Heb je het gevoel vast te lopen in je leven, voel je je verdrietig of angstig?

Heb je vragen rond relaties? (gebrek aan vertrouwen en netwerk, relatieproblemen, scheiding)

Wil je onderzoeken hoe je verder moet professioneel?  (stress, burn-out, overspannenheid)

Ervaar je moeilijkheden in sociale contacten? (assertiviteit, conflicten, communicatie)

Heb je lichamelijke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak?

 

Hoe verloopt een therapie?

 

We starten de begeleiding met een intakegesprek. Hierin maak je kennis met de therapeut, gaan we op zoek naar je doelstellingen en verwachtingen en onderzoeken we of we samen op weg kunnen gaan.

 

Individuele therapie

 

Psychotherapie nodigt je uit om samen met de therapeut stil te staan bij de hindernissen die zich op je (levens-) weg aandienen.

Samen geef je aandacht aan de betekenis die ze voor je hebben en hoe je ermee omgaat. Gaandeweg kom je in contact met je noden en verlangens. Je leert je valkuilen beter begrijpen en inschatten.

Zodoende ga je op zoek naar oplossingen en kan je (vrijere) keuzes maken die bij je situatie passen en die je levenskwaliteit vergroten. Doorheen dit bewustwordingsproces kan je groeien tot aanvaarding van jezelf en je situatie. Je kan de kracht (leren) ontwikkelen om pijnlijke ervaringen te verwerken en zo je leven die richting geven die je voldoening schenkt.