Koppeltherapie

'Partners werken met partners'

Relatietherapie met twee therapeuten

Pieter De Coninck & Leen Vanderplas


Heb je het gevoel dat jullie relatie vastloopt, jullie relatie toe is aan verdieping of een nieuwe zingeving, jullie het bos door de bomen niet meer zien, of hulp kunnen gebruiken om een probleem en mogelijke oplossingen helder te krijgen?    Dan kan relatietherapie hiertoe een antwoord zijn.


Relatie . . . Men zegt wel eens 1 + 1 = 3

Daarmee bedoelt men dat in relatie elk individu op zichzelf blijft en het nummer 3 staat dan voor de relatie.


Binnen de relatietherapie richten wij ons, naast het stilstaan bij de wezenlijke behoeften van elkeen in de relatie, op wat jullie relatie zelf, jullie nummer 3, vooral nodig heeft. Wij bekijken samen wat binnen jullie relatie als voedend of als niet voedend ervaren wordt.

Als relatietherapeuten hebben wij vooral aandacht voor de manier waarop jullie met elkaar omgaan en staan we stil bij de patronen dewelke jullie hierin ontwikkeld hebben.


Tijdens de gesprekken worden jullie als partners uitgenodigd om met elkaar in dialoog te gaan, en vooral naar elkaar te luisteren. We staan stil bij wat in jullie relatie verbindend werkt en we nodigen jullie uit om met elkaar in communicatie te gaan van hart naar hart.


Als partners in het leven begeleiden wij samen partners.

Ondersteunen met twee geeft ons het voordeel dat wij vanuit onze verschillen als man en vrouw aanwezig kunnen zijn, niet om de verschillen te benadrukken maar om een brug te slaan dewelke de verschillen overstijgt.


Vanuit een eerste kennismakingsgesprek wordt er besloten tot het al dan niet overgaan naar relatietherapie. Na een vijftal sessies wordt er geƫvalueerd.


Relatietherapie is mogelijks voor je als koppel de brug van een relatiecrisis naar een nieuwe verfrissende, spannende en bevrijdende manier om in verbinding samen verder te gaan op je/jullie pad.